Agenda

There are no events at this time

Binnenkort jarig...

NaamGeboren
Tjeerd Meij23-03-1964
Pieter Vermeulen25-03-1964
Romy Suur26-03-2002
Piet de Gruijter26-03-1951
Siem Meij28-03-1936

Volg DOS op ...

  • Facebook Page: DOSVolleybal
  • Twitter: DOSVolleybal
  • Picasa: DOSVolleybal


Designed by:

Wedstrijdverslag D1 (10-02-2016) PDF Print

Het door ziekte geteisterde DOS Dames 1 heeft zich niet laten verrassen door het verrassend goed spelende VTC Woerden D2.

In de wedstrijd die gisterenavond is gepeeld was Tessa de Gruijter door ziekte niet inzetbaar. In de tweede set viel ook Tess Bosma uit door een migraine aanval. Libero Marloes Grootendorst heeft zich met griepverschijnselen door de wedstrijd heen weten te slaan.

Als vroeg in de wedstrijd bleek VTC Woerden een sterkt team te zijn met veel servicedruk, een sterke pass en slimme aanval. Al snel keken onze dames tegen een achterstand aan, maar door alle zeilen bij te zetten werd er een goede eerste set gespeeld. De achterstand werd helaas niet meer ingelopen waardoor de eerste set verloren ging. (19-25)

In de tweede set wist DOS het goede spel vast te houden met veel mooie aanvallen van middenspeelsters Lisa de Gruijter en Tess Bosma. In de slotfase van de wedstrijd viel Tess Bosma uit waardoor een buitenaanvalster de midden positie zou moeten overnemen. Maar de dames hielden het hoofd koel en maakte deze set netjes met 25-18 af.

In de derde set werd Denise Kreukniet (die een erg goede wedstrijd op de diagonaal speelde) noodgedwongen op de midden positie gezet en kwam Karen den Besten in het veld. Na haar wereldreis heeft Karen pas twee trainingen gehad maar kreeg door deze omstandigheden de kans om weer veel wedstrijdminuten te spelen en wedstrijdritme op te doen. De dames speelden een prima set maar een dipje halverwege de set werd door Woerden gelijk afgestraft. De set ging met 21-25 verloren.

In de vierde set werd door beide teams kei hard geknokt om deze set binnen te slepen. Even leek het erop dat Woerden de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Maar met spelverdeelster Janneke Meijer weer binnen de lijnen werd in de spannende slotfase het fanatisme nog wat opgezweept en wisten onze dames deze set met 25-23 te winnen.

De laatste vijfde set hielden de teams elkaar tot de 10 in evenwicht. Aan de kant van DOS kwam Denise Kreukniet aan services, en met de support van Heren 1, serveerde zij een aantal aces op rij. Met deze serie eindigde de set op 15-10.

Een knappe en zeer verdiende overwinning van onze dames. De tweede plek houden ze vast maar het is een spannende competitie waarin veel teams aan elkaar gewaagd zijn. Maar deze overwinning geeft veel vertrouwen voor de komende wedstrijden.

De volgende wedstrijd zal op zaterdag 20 februari, in sporthal de Meent, gespeeld worden tegen De Valk D1. 

 

Sponsor